Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 9 mei 2001

Spoorlijn langs Sloedam komt als beste uit trajectnota.

Trajectnota SloelijnDe conclusie van de trajectnota/milieueffectrapportage over de nieuwe spoorlijn naar het Sloegebied is, dat de aanleg via de Sloedam de beste keuze is.
Weliswaar levert deze variant behoorlijk wat geluidsoverlast extra op, maar daar zijn vrij eenvoudig maatregelen tegen te nemen. In de nota worden 4 alternatieven naar voren gebracht. Twee over het bestaande spoor door Heinkenszand. Deze leveren naast extra trillings- en geluidsoverlast ook veel onveilige situaties op. De derde variant, ten oosten van de Sloeweg langs Eindewege levert de minste geluidsoverlast op, maar wel veel trillingsoverlast. Tenslotte is er de variant via de Sloedam, die het duurst is, maar niettemin het meeste kans maakt. Per tracé werd rekening gehouden met en zonder komst van de Westerschelde Container Terminal. Die komst levert zo'n 100 treinen met containers extra per week op. De nota ligt vanaf maandag ter inzage in de gemeentehuizen van Borsele, Kapelle, Goes, Reimerswaal, Vlissingen en Middelburg. Op 16 mei is er in de Jeugdhoeve te 's-Heerenhoek een informatiemarkt en op dezelfde plaats op 19 juni een openbare hoorzitting. Meer info op www.sloelijn.nl.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.