Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 27 april 2001

Drie Koninklijke Onderscheidingen in Borsele.

Op vrijdag 27 april 2001 zijn in de gemeente Borsele drie Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt door loco-burgemeester drs. P.J. Vollaard.
Koninklijke onderscheidingenDe heer P. van der Jagt uit Borssele heeft de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Sinds 1989 heeft hij diverse intensieve activiteiten ontplooid op het terrein van de hulpverlening aan Roemenië. Dankzij zijn uitvoerende en bestuurlijke activiteiten vinden bijna dagelijks transporten naar Roemenië plaats. Gesproken kan worden van grensoverschrijdende bijzondere verdiensten voor de (internationale) samenleving.
De heer L.J. Lokerse uit Nisse heeft de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Vanaf 1973 heeft hij een centrale rol gespeeld bij diverse dorpsactiviteiten, zoals de Trim en Ontspanningsvereniging Nisse, de jaarlijkse rommelmarkt, de Samen op Wegkerk en het Schaapscheerdersfeest. Jarenlang is hij de stuwende kracht geweest voor het instandhouden van activiteiten die Nisse tot één gemeenschap maken.
Koninklijke onderscheidingenMevrouw J.J. Nieuwenhuijse-de Schipper uit Nisse heeft de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Vanaf de jaren '60 is zij actief (geweest) op kerkelijk terrein, voor de Hervormde Vrouwen Groep, het waterschap en de plaatselijke politiek.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.