Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 10 april 2001

Jeugdbeleid krijgt impuls.

Het nieuwe Borselse jeugdbeleid komt de jeugd tegemoet. Er zijn in korte tijd een aantal nieuwe activiteiten georganiseerd en daar stopt het niet bij.
Halfpipe in 's-GravenpolderZo werden de volgende wensen van de jeugd vervuld: halfpipes in verschillende dorpen, zeecontainers als JOP's ((Jongeren Ontmoetingsplaatsen) en 21 april is de opening van de digitale speelplaats. Op de zolder van de voormalige brandweerkazerne in de Kerklaan te Heinkenszand worden een aantal Playstations en ander digitaal speeltuig neergezet. Enkele jongeren zijn volop bezig met het opzetten van een eigen jeugdpagina op het internet via dit adres.
Ook de bestuurders willen meewerken: het verslag en de agenda van het maandelijks overleg tussen gemeente, politie en bureau HALT komen op internet.
Voorafgaand aan het overleg wil de burgemeester een chatuurtje met de jeugd. Verder komen er betaalde jongerenstages in de gemeentelijke organisatie en in de dorpshuizen komt meer ruimte voor de jeugd, bijvoorbeeld in de vorm van een snookertafel. Ook andere jeugdvoorzieningen worden opgekrikt.
Om te laten zien dat het platteland niet saai is, wil burgemeester Mandos twee of drie keer per jaar een groot evenement opzetten. Te denken valt aan een popfestival of iets in de survivalsfeer. Maar jongeren moeten nadrukkelijk zelf meehelpen met het opzetten van de activiteiten.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.