Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 19 maart 2001

Haaientanden zoeken zolang het nog kan.

De vereniging Redt de Kaloot heeft zaterdag opnieuw aandacht gevraagd voor het bedreigde strand bij Borssele. Dat verdwijnt als de plannen voor een grootschalige containerterminal bij Vlissingen-Oost definitief doorgaan. De vereniging hield daarom een open dag, die door 300 à 350 mensen werd bezocht.
Net zoals vorig jaar oktober konden belangstellenden onder leiding van geologen een excursie maken over het strand, dat een bekende vindplaats is voor fossiele schelpen en haaientanden. Dat werd zaterdag andermaal bevestigd. Dankzij de noordoostenwind werd een opvallend groot aantal haaientanden gevonden. Sommige mensen gingen met een zeepdoosje vol naar huis.
Ook werd tijdens de open dag een informatiebord onthuld dat uitleg geeft over de waardevolle eigenschappen van de Kaloot en de activiteiten van de vereniging. Die was zaterdag present met een informatiestand en met het `Strandûûs De Kaloot`.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.