Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 12 maart 2001

Actie voor Zambia groot succes.

De aftrap voor de actie Zeeland voor Zambia is afgelopen weekeinde in Nieuwdorp een groot succes geworden. Financieel in ieder geval maar ook wat betreft gezelligheid en het culturele gehalte. Nog nooit heeft het in dorpshuis Ammekore in Nieuwdorp zo lang achtereen zo gebruist als vrijdag en zaterdag.

Vruchten van de BoabobHet benefietconcert in het dorpshuis was opgezet door de Nieuwdorpers A. van Liere en A. de Kok. Zij hebben banden met een lagere landbouwschool in Zambia, waar gebrek aan geld en middelen de voortgang van het onderwijs en van de verdere ontwikkeling van het gebied, in de weg staat. Samen met de Wilde Ganzen is een ontwikkelingsactie op touw gezet, waarbij allereerst de watervoorziening van de school in orde moet worden gemaakt. Kosten: 100.000 gulden. De actie van de Nieuwdorpers is bedoeld om alvast wat kippen, plantmais en andere directe behoeften te kopen. De school moet namelijk zelf producten verkopen om te kunnen blijven draaien.
Alle bands en medewerkers aan het concert kwamen pro deo naar Nieuwdorp om voor een betalend publiek te spelen. Zaterdagmiddag dansten de Triple Creek Country Dancers en de Quarles Line Dancers voor een publiek van wie alleen giften werden verwacht en ook de
muziekworkshop onder leiding van Arthur Heuwekemeijer genereerde geld en geestdrift. Hoeveel voor Zambia is opgehaald, is nog moeilijk te zeggen omdat sommige sponsors nog over de brug moeten komen.
Overigens gaat de actie gewoon door. De Nieuwdorpers zijn druk bezig met het inzamelen van handgereedschap en werkplaatsgereedschap en zoeken naar organisaties die bij Zeeland voor Zambia willen aanhaken. De Groene School in Goes doet al enthousiast mee en ook bij particulieren blijkt de actie aardig aan te slaan.
Het is de bedoeling om in Zambia een aantal elementaire zaken in orde te maken, zodat de school zichzelf verder kan ontwikkelen. Daarmee krijgt het straatarme gebied waarin de school staat ook weer meer zicht op een betere toekomst.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.