Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 12 maart 2001

's-Heer Abtskerke in actie tegen parachutisten.

Inwoners van `s-Heer Abtskerke en Sinoutskerke hebben een dringend beroep gedaan op Provinciale Staten van Zeeland om een eind te maken aan de overlast van parachutisten. In een brief aan de Staten pleiten ze er voor, dat niet langer vluchten met parachutisten uitgevoerd worden vanaf vliegveld Midden-Zeeland.

Op zijn minst zouden parachutisten alleen moeten mogen landen op plaatsen die zijn aangewezen voor lawaaisporten, zo staat in de brief.
Aanleiding voor het schrijven is het feit dat de Paracentrum Texel van de Luchtverkeersleiding Nederland opnieuw een seizoensvergunning heeft gekregen voor het paraspringen in de zomermaanden. Deze activiteit wordt vanuit het vliegveld Midden-Zeeland uitgevoerd. De parachutisten worden losgelaten boven een weiland in de buurt van Sinoutskerke.
Volgens de briefschrijvers gaat dat gepaard met veel hinder voor omwonenden, overlast voor de natuur en verstoring van de rust in de Zak van Zuid-Beveland. Ze merken op dat de parachutisten steeds naar een andere afspringplaats uitwijken, na acties onder de omwonenden van die gebieden. Daardoor zijn er in Midden-Zeeland nu nog drie afspringplaatsen: Sinoutskerke, Lewedorp en Kleverskerke. Volgens de briefschrijvers zijn de para-activiteiten in die gebieden in strijd met de bestemmingsplannen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.