Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 2 maart 2001

Tunnelboor bereikt gemeentegrens


De Westerscheldetunnel heeft donderdag de gemeentegrens tussen Terneuzen en Borsele ter hoogte (diepte) van de Middelplaat bereikt. Op de zandbank midden in de Westerschelde schudden de twee burgemeesters, Mandos van Borsele en Barbé van Terneuzen elkaar de hand.

Neptunus overhandigde Barbé voor die gelegenheid een speciale tunnelambtsketen, die deze gelijk weer doorgaf aan Mandos. De overdracht symboliseert een historisch moment. De boormachines verlaten nu het grondgebied van de gemeente Terneuzen en boren verder in het grondgebied van de gemeente Borsele. In de zomer van 1999 begonnen de boren aan het graafwerk en momenteel banen ze zich vlot een weg door de kleilagen en het zand. Neeltje Suzanna is nu 3100 meter gevorderd, Sara 2740 meter. Totaal moeten ze ruim 6,5 kilometer afleggen.
De directie van de bouwer KMW heeft nog geen beslissing genomen over de eventuele kostbare en tijdrovende reparatie van Sara, waarvan de pakking lekt. Er worden diverse mogelijkheden bekeken om dat te repareren. Een daarvan is de reparatie uit te voeren via een te boren schacht op de Middelplaat tot voor de boorkop.
KMW zet alles op alles om de nieuwe opleveringsdatum van 15 november 2003 te halen. Iedere dag tijdwinst levert een premie op van ruim 100.000 gulden.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.