Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 16 februari 2001

Zakenvrouw van het jaar uit Nieuwdorp.

Mw. Kwekkeboom-Janse ontvangst de prijs van Wim Kok
Scarlett Kwekkeboom-Janse is gekozen tot nationaal zakenvrouw van het jaar. De eigenaresse van Istimewa Elektro in Vlissingen-Oost nam de prestigieuze bokaal in ontvangst van minister-president Wim Kok. De 33-jarige winnares kreeg de prijs na een voordracht, die onder meer gesteund werd door burgemeester Mandos van Borsele. Scarlett troefde honderden mededingers af op basis van dynamisch, creatief en vernieuwend ondernemershap.
Op haar 25ste nam de het kwijnende bedrijf over van haar vader en maakte er een bloeiende onderneming van met 100 werknemers. Het was de 20e keer dat de organisatie de prijs uitreikte aan een succesvolle vrouwelijke ondernemer. De "Prix Veuve Clicquot" is een eerbetoon aan de Nicole-Barbe Clicquot Ponsardin. Een respect afdwingende zakenvrouw die reeds in 1805, op 27-jarige leeftijd het gelijknamige champagnehuis tot bloei wist te brengen. De prijs wordt in 15 landen toegekend.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.