Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 16 februari 2001

Anderhalve ton per dag.

Westerscheldetunnel Elke dag tijdwinst die aannemer Kombinatie Middelplaat Westerschelde (KMW) boekt bij de bouw van de Westerscheldetunnel levert de bouwcombinatie een kleine 150.000 gulden op. Het blad Cobouw komt tot die conclusie aan de hand van vertrouwelijke stukken, die in Den Haag circuleren.
Begin december, toen KMW en opdrachtgever NV Westerscheldetunnel, een aangepaste overeenkomst voor de bouw bekend maakten, weigerden beide directies categorisch de hoogte van een uit te keren bonus te noemen. Woordvoerders van beide partijen weigerden met cijfers over de brug te komen.
Na maandenlang overleg gingen KMW en de NV akkoord met een nieuwe bonus-malusregeling, die de aannemer moest stimuleren het karwei eerder te klaren dan de nieuwe einddatum van 14 november 2003. Overschrijdt hij die datum toch dan treedt alsnog een boeteclausule in van 300.000 gulden per dag met een maximum van 30 miljoen. KMW is nu volop bezig plannen uit te werken, die de oplevering moeten versnellen.
Er wordt onder meer tien miljoen geïnvesteerd in extra materieel. In december al gingen de twee aandeelhouders (Rijk en provincie) akkoord met de nieuwe overeenkomst.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.