Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 13 januari 2001

Plannen voor museumboerderij bij Hoedekenskerke.

Typische Zeeuwse boerderij de PaauwBij de eindpuntvoorziening van de Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) in Hoedekenskerke wordt mogelijk een museumboerderij gerealiseerd. Als de plannen van M. Rentmeester uit Ovezande doorgaan, verrijst er een Zeeuwse boerderij met woonhuis, bakkeete, varkenskot, mistpit en een wagenschuur. In een bloementuin, een moestuin en een kruidentuin worden terrassen ingericht. Rentmeester, voormalig eigenaar van paviljoen de Steiger in Hoedekenskerke, ontvouwde zijn plannen voor wethouder van Opdorp, die enthousiast reageerde. Om in de wintermaanden rendabel te kunnen draaien, zouden er ook bruiloften en partijen gehouden moeten kunnen worden.
De gemeente stelt als voorwaarde dat het parkeerterrein geheel op eigen terrein moet worden gerealiseerd. In het gehouden haalbaarheidsonderzoek is aan die voorwaarde voldaan. Wel wijst van Opdorp er op dat het plan nog de volledige normale procedure moet doorlopen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.