Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 10 januari 2001

Sluipverkeer door de Poel geremd.

Het autosluipverkeer vanuit de Poel naar Goes wordt aan banden gelegd. Het Waterschap wil dit bereiken met een snelheidsbeperking, een verkeersdoseerinrichting en snelheidsremmende plateaus. Om de fietsveiligheid te bevorderen worden sommige stukken bovendien voorzien van fietspaden. Per dag maken duizend fietsers, voornamelijk schoolkinderen en 1500 voertuigen gebruik van de sluiproute door de Poel. Dat levert dagelijks gevaarlijke situaties op, ook omdat er behoorlijk hard wordt gereden. Op het stuk Noordhoekweg, waar eerder een mislukte proef met paddestoelen is gehouden, komt een apart fietspad.
Op het hele traject zal voor het snelverkeer een limiet van 60 Kilometer per uur worden afgedwongen. De meest 'spraakmakende' constructie wordt echter aangelegd even buiten de gemeentegrenzen op de Verbartelweg in de gemeente Goes. Daar verrijst een verkeersdoseerinstallatie of roadblock. Automobilisten moeten zich van beide kanten melden, waarna na een in te stellen tijdsduur, een bult in het wegdek langzaam wegzakt om één auto tegelijk door te laten.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.