Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 28 augustus 2000

Zeeuwse successen bij NK wielrennen.

NK vrije renners te HeinkenszandOp twee plaatsen in Borsele werd zondag een NK wielrennen afgewerkt. In 's-Heerenhoek werd het NK voor junioren verreden en in Heinkenszand streden de vrije renners om de titels. In Heinkenszand stonden diverse Zeeuwen op het podium. Walter Schmid uit 's-Heer Arendskerke werd kampioen bij de categorie tot en met 30 jaar, Peter Mol uit Kapelle won de strijd van Wilfried Geijs en werd eerste bij de categorie tot en met 39 jaar. Wilco Jonker uit Burgh-Haamstede werd tweede in de categorie tot en met 22 jaar en Hans van Dijke uit Tholen won zilver bij de 60 plussers.
In 's-Heerenhoek werd Reinier Honig kampioen bij de junioren na een zeer spannende strijd met vooral Aloys van Duuren. Bij de nieuwelingen torende Robin Daling uit Veghel letterlijk en figuurlijk uit boven de rest. De kampioenstrui zat dan ook erg nauw. Hier werd Emiel Nijsse uit Hoedekenskerke zesde.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.