Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 13 juli 2000

Start aanleg tolplein Westerscheldetunnel.

Het toekomstige tolpleinDonderdag is tussen Borssele en 's-Heerenhoek een bord met de functies onthuld die op het tolplein van de Westerscheldetunnel zullen worden gerealiseerd. De onthulling werd gedaan door Hans van Houte namens de NV Westerscheldetunnel en Jan Huijsman namens de Gemeente Borsele. Hiermee werd de officiële starthandeling verricht voor de bouw van het tolplein. Dit tolplein is uniek omdat het wordt opgenomen in een openbare weg. Om dit mogelijk te maken werd zelfs een speciale wet aangenomen. De onthullingOp het plein kan niet alleen tol betaald worden. Er komen ook een restaurant, tankstations aan beide kanten, een carpoolplaats, een fietsenstalling en een openbaar vervoervoorziening.
Het tolplein gaat zo'n 18 miljoen gulden kosten en moet in 2002 klaar zijn. Er is dan nog ruim een jaar om alle verschillende manieren van betalen uit te testen. Medewerkers van de Provinciale Stoombootdiensten (PSD), waarvan er door de komst van de tunnel ca. 350 hun baan verliezen, krijgen straks voorrang bij de sollicitatieprocedure voor de banen bij de tunnel.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.