Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 3 juli 2000

Volksdansers aangekomen.

De Basken en Roemenen(inzet)Ruim 100 leden van vijf volksdansgroepen uit alle hoeken van Europa zijn neergestreken in Borsele. Ze zijn te gast van de Stichting Volksdans Festival Borsele en worden ondergebracht in de gemeenten Borsele en Goes.
In Goes zijn de Litouwers te gast, omdat Goes een stedenband heeft met hun woonplaats Smilgene. De groepen zijn zondag al aangekomen en werden maandagmiddag officieel ontvangen door het gemeente- en stichtingsbestuur. Voor die gelegenheid verzorgden ze een kort kennismakingsoptreden in de Stenge te Heinkenszand. Wim HoogerdijkDe Roemeense groep bestaat momenteel slechts uit drie personen. Door problemen met de visa en een reeds verhuurde bus zijn slechts drie personen naar Borsele gekomen met eigen vervoer. Mogelijk dat enkele leden, die nu nog in Frankrijk verblijven zich nog bij de groep voegen. Hun optredens op camping Stelleplas en in Emergis op maandag en dinsdag zijn komen te vervallen.
Vooraf werd Wim Hoogerdijk van de organiserende stichting door burgemeester Mandos tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau benoemd. Hij kreeg de ridderorde voor zijn vele werk op allerlei maatschappelijke terreinen. Naast organisator vanaf het begin van het volksdansfestival is of was Wim actief in opvang van Noordierse kinderen, het Oranjecomité, diverse hulporganisaties voor Polen en Roemenië en is hij voorzitter van kindervolksdansgroep de Babbelaars. Meer info.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.