Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 12 mei 2000

Neeltje Suzanna op diepste punt.

Donderdag heeft de westelijke Westerscheldetunnelboor het diepste punt -min 60 meter NAP- bereikt. De komende weken wordt over een lengte van 200 meter horizontaal verder geboord, alvorens er weer wordt gestegen naar de Middelplaat. De overdruk bedraagt op het diepste punt 6,5 bar. Neeltje Suzanna haalde twee weken gelden de eerder gestarte Sara in. Nu wordt er bewust een verschil van ruim zestig meter aangehouden, zodat de twee boren geen hinder hebben van elkaars werkzaamheden. Momenteel zijn de bouwers erg tevreden over de voortgang. De problemen van eind vorig jaar lijken goeddeels opgelost. De verbeteringen aan de tunnelsegmenten en andere aanpassingen hebben kennelijk geholpen.
Overigens zoekt men nu nog naar een bevredigende oplossing voor de extra obstakels, die gehandicapten op hun weg vinden bij een calamiteit. De tunneldirectie heeft dat afgesproken met de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie, het Klaverblad en de Vrouwen Advies Commissie Zeeland. Bij een calamiteit zouden gehandicapten door de ononderbroken betonnen geleiderail langs de wand, geheel afhankelijk zijn van hulp van derden voor het bereiken van de dwarsverbindingen, die als vluchtwegen dienst doen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.