Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 21 april 2000

Positieve reactie op plan Natuurmonumenten voor de Zak.

Waardevol Cultuur Landschap (WCL) en Het Zeeuwse Landschap hebben positief gereageerd op de plannen van de Vereniging Natuurmonumenten om de "Zak van Beveland" tot Nationaal Landschap te benoemen. Gematigd positief was de reactie van de verantwoordelijke wethouder van de gemeente Borsele, Vollaard: "De Zak moet geen museum worden, er moet sprake zijn van ontwikkeling. Ook de Zak leeft in de 21ste eeuw".
De Zak heeft nu al de status van Waardevol Cultuur Landschap.
Deze week lanceerde de Vereniging Natuurmonumenten het plan om de "Zak van Beveland" -als een van tien gebieden- tot Nationaal Landschap te benoemen. Voorwaarde is dat zo'n gebied een oppervlakte heeft van meer dan10.000 hectare. Natuur, recreatie, landbouw en wonen moeten een samenhangend geheel vormen. Naast de Zak denkt de Vereniging aan de Waddenzee, het Zuid-Limburg Heuvellandschap, het Esdorpenlandschap in Drente, het gebied van de Biesbosch tot de Voordelta.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.