Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 11 april 2000

Heinkenszand-Parijs-Madrid

Burgemeester Mandos heeft afgelopen zaterdag gepleit voor een snelle aanpassing van de A58. Hij spreekt over "rechtdoor bij Heinkenszand richting Terneuzen, Parijs en Madrid". Zo zal de hoofdvervoersstroom er volgens hem uit gaan zien als de Westerscheldetunnel eenmaal in gebruik is genomen. Hij sprak deze voorspelling uit tijdens de algemene ledenvergadering van Transport en Logistiek Nederland regio Zuidwest in partycentrum Landlust.
Om die vervoersstroom in de juiste -daartoe geschikt gemaakte- banen te leiden, dienen nu al voorbereidingen te worden getroffen en financiële bronnen te worden aangeboord, aldus Mandos. Daarnaast moet begonnen worden met het vierbaans maken van Sloeweg en de Bernhardweg. Ook voor de aansluiting op de A58, naar verwachting bij Heinkenszand, moet nog veel werk worden verzet. Bedrijven zouden zich moeten vestigen nabij de nieuwe infrastructuur.
Tevens wees hij op de gevolgen van de komst van de Westerschelde containerterminal, waarvan per dag zijn 1600 extra vrachtwagens zijn te verwachten, en extra verkeer vanwege het toenemende woon-werkverkeer.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.