Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 11 februari 2000

Gemeenten gaan samenwerken.

Donderdag is in het bijzijn van gedeputeerde van Zwieten de Regiovisie gepresenteerd door de wethouders Vollaard van Borsele, Burger van Goes en 't Hart van Kapelle. In die visie presenteren zijn de beleidslijnen voor de stedelijke ontwikkeling in en rondom Goes. Iedere gemeente zal zich concentreren op het eigen specifieke karakter en daarin meer samenwerken en afstemmen. Dat behelst niet alleen de woonomgeving met stedelijke bebouwing in Goes en typische dorpsbebouwing in de twee landelijke gemeenten. Ook de invulling van de bedrijvenparken, waarbij Sloepoort bij 's-Heerenhoek zal zich richten op havengerelateerde bedrijven en de Smokkelhoek in Kapelle op fruitgerelateerde. In de Poel kan dan weer van alles staan.
Verder wordt voorzien in een ontsluiting bij de Drieweg naar de A58 in plaats van de bestaande afslag Heinkenszand op de A58. Dit om het sluipverkeer in de Poel tegen te gaan.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.