Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 8 februari 2000

Raadslid Eveleens wil alle mensen in klederdracht op foto.

M. Eveleens-JongkindGreenpeace posterPVDA-gemeenteraadslid M. Eveleens-Jongkind wil alle klederdrachtdragers van de Bevelanden op de foto, voordat er geen meer over zijn. Zij heeft hiertoe een voorstel gedaan bij de Culturele Raad Borsele. In het kader van de inventarisatie van het culturele erfgoed, waaronder oude boerderijen, leek dit haar een goed idee. "Nu kan het nog, in 2005 is er waarschijnlijk niemand meer over", aldus Eveleens. Ze kreeg veel bijval voor het idee, waarvoor ze werd geïnspireerd door een dergelijke telling in Scheveningen. Ze stelt zich voor dat de draagsters -mannelijke klederdrachtdragers zijn er voor ze weet niet meer op de Bevelanden- opgeroepen worden. Van de foto's zou een collage kunnen worden gemaakt, of een tentoonstelling ingericht. De klederdrachtdraagsters bevinden zich waarschijnlijk voornamelijk in verzorgingshuizen, verpleegtehuizen en serviceflats, voor een deel ook buiten Borsele. Om hoeveel mensen het gaat is niet geheel duidelijk.
Greenpeace wist vorig jaar nog twee Bevelandse schonen te strikken voor een posteractie tegen kernafval onder de titel "Zeeland, de groeten!"

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.