Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 28 januari 2000

Maarten van Doornprijs voor ontwerp Levien de Putter.

Het ontwerp van een woonhuis voor de familie Van der Plasse aan de Valeriaanstraat te Heinkenszand van architect Levien de Putter uit Goes heeft de eerste Maarten van Doornprijs gewonnen. Het huis moet nog gebouwd worden, maar het ontwerp kwam als beste uit de bus. "Helder en eenvoudig van structuur met een moderne uitstraling", kwalificeerde Van Doorn het ontwerp. De overige genomineerden waren twee projecten van de Woonstichting Borsele, het seniorencomplex aan de Banjaardstraat te Lewedorp en het woonzorgcomplex Over de Dijk in Heinkenszand. Verder de renovatie van een vervallen Zeeuwse boerenschuur van de familie Klaarenbeek in Borssele. Ook de inpassing in de bestaande bebouwing van 6 huizen -waaronder het kantoor/woonhuis van CeeBee IT- aan de Dorpsstraat/Julianastraat te Heinkenszand, kreeg een nominatie.
De prijs, ingesteld ter gelegenheid van het afscheid van architect Maarten van Doorn als kwaliteitscoördinator bij de gemeente, is afgelopen donderdag uitgereikt door wethouder Van Opdorp.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.