Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 27 januari 2000

HALT-winnaars bekendgemaakt.

Burgemeester Mandos heeft afgelopen woensdag de prijzen uitgereikt van de HALT-tekenwedstrijd onder de basisschooljeugd. De tekeningen hebben alle op de een of andere manier met vandalisme te maken. Drie meisjes gingen met de hoofdprijzen strijken. Als mooiste tekening van groep 3 en 4 kwam die van Joyce Davidse van OBS de Octopus uit Nieuwdorp uit de bus. Bij groep 5, 6 en 7 ging de hoofdprijs naar Evita Erentreich van De Schakel uit Oudelande en van groep 8 en de brugklas kreeg de tekening van Astrid Jacobs van De Linden uit 's-Gravenpolder de hoofdprijs. Van de drie hoofdprijzen zijn fraaie posters gemaakt. In totaal vielen 30 kinderen, waarvan ruim tweederde meisjes, in de prijzen.
Halt staat voor Het ALTernatief en is vooral bedoeld voor jongeren die zich aan vandalisme schuldig hebben gemaakt.
De prijswinnnende en andere tekeningen waren lang te bewonderen op de jong Borsele pagina. De rest van januari kon u daar de tekeningen bewonderen van de drie hoofdprijswinnaressen. In februari verschenen de andere prijswinnaars en vanaf maart de rest. Hier de winnende tekening van Joyce Davidse.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.