Agenda oktober 2008

Katinka Polderman in de Stenge

evenementen doorgeven:  evenementenarchief

Culturele Raad Borsele, Gemeentelijke evenementen, gemeentelijke spreekuren.

1 t/m 25 okt. Expositie Jan Kettelerij (beelden) en Fred Brekelmans (fotografie) in galerie 't KUNSTUUS, Dorpsstraat 43, Heinkenszand.

29 okt. t/m 22 nov. Expositie Jos de Nooijer (ikonen) in galerie 't KUNSTUUS, Dorpsstraat 43, Heinkenszand.

De Stoomtrein Goes-Borsele. Klik hier voor de dienstregeling en andere actuele zaken.

1 oktober 2008

2 oktober 2008

Ouderensociëteit Heinkenszand organiseert muzikaal optreden van het duo 'Déja Vu' vanaf 13.30u in de Fonteyne te Heinkenszand.

Raadsvergadering van de gemeenteraad van Borsele om 20.00 uur in de raadzaal ’t Hof Stenevate in Heinkenszand.

3 oktober 2008

Cabaret in De Stenge te Heinkenszand om 20.00u met een try-out van het nieuwe programma van de uit ’s-Heer Abtskerke afkomstige Katinka Polderman: ‘Polderman kachelt door’. Deze tijdgeest vraagt om een nuchter rustpunt in alle hectiek. Deze tijdgeest smeekt om Polderman. Met lichtvoetig cynisme en subtiele lompheid becommentarieert ze de boel. Overdag is ze een roekeloze druktemaker. Maar zodra het zaallicht dooft en het doek opengaat, daalt er een weldadige rust neer over Polderman. De stemverheffingen en het theatraal spektakel laat ze achter in de kleedkamer. Wat overblijft, is een tsunami van liedjes. Reserveren: Culturele Raad Borsele. Meer informatie op: http://www.katinkapolderman.nl

4 oktober 2008

Kunstspeuren in de Zak. Van 11.00-17.00u open ateliers in de gemeente Borsele. Meer info via 't KUNSTUUS.

Brandweerwedstrijden in Ovezande. De 6 Borselse brandweergroepen strijden van 11.00-17.00 tegen elkaar. 's Avonds prijsuitreiking tijdens de bindingsavond.

t Kerkje van Ellesdiek in Ellewoutsdijk stelt haar deuren weer open om belangstellenden de gelegenheid te geven om de tentoonstelling ‘Gebroken gedachten’ van Harold Sarneel te bekijken. Hij schildert zowel Turkse als Zeeuwse taferelen en landschappen en probeert zo een brug te slaan tussen Turkije en Zeeland. De tentoonstelling is open van 13.30 - 16.00 uur. De entree is gratis. Meer informatie over de expositie: 0113 – 35 13 17 of kerkje@ellesdiek.nl.

Ontmoetingsmiddag voor senioren in de Stenge te Heinkenszand vanaf 13.30u. Optreden o.a. van shantykoor 'Het Veerse Scheepstuig'. Entree: 4 euro.

5 oktober 2008

Kunstspeuren in de Zak. Van 11.00-17.00u open ateliers in de gemeente Borsele. Meer info via 't KUNSTUUS.

Middag rond Johannes de Heer: ‘Er ruist langs de wolken….’verwijst naar een van zijn bekendste liederen. Samenzang vormt dan ook de hoofdmoot van deze middag, waaraan wordt meegewerkt door het klederdrachtkoor ‘MooiZeelandZingt’. De bijenkomst heeft niet de vorm van een dienst of viering, maar is bedoeld om ongedwongen deze liederen nog eens te zingen.
De middag begint om 14.30 uur. De toegangsprijs is € 5,- inclusief koffie of thee.

6 oktober 2008

7 oktober 2008

8 oktober 2008

KVO afd. Heinkenszand organiseert lezing over Stichting Palazzoli in de zaal achter de Barbesteinkerk. Aanvang 19.30u.

9 oktober 2008

10 oktober 2008

11 oktober 2008

12 oktober 2008

BSB Vocaal Ensemble uit Tholen op zoek naar Nehalennia in 't Kerkje van Ellesdiek in Ellewoutsdijk. Ze doen dat met zang en muziek en maken gebruik van een breed repertoire. Veel liedjes met het thema water spelen daarbij een belangrijke rol.
Het BZB vocaal ensemble is een groep van 9 vrouwen uit Tholen en omstreken die soms à capella, soms met pianobegeleiding, liederen zingt uit allerlei tijden en culturen. Klassiek repertoire wordt afgewisseld met volksliedjes. Voorafgaand aan het programma wordt het nieuwe podium officieel in gebruik genomen. Het podium kon onlangs met steun van het VSB Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland worden aangeschaft. Uit een particuliere gift kon het nog ontbrekende gedeelte worden gefinancierd.
De middag begint om 14.30 uur. De entree bedraagt € 8,- inclusief koffie/thee en een ellesdiekje. Reserveren is gewenst: kerkje@ellesdiek.nl of 0113- 351317.

13 oktober 2008

14 oktober 2008

Culturele Raad Borsele organiseert snuffelworkshops Creatief:
om 13.30 uur: Viltschilderij maken en papierscheppen voor kinderen bovenbouw basisschool door Anneke van Dijk en Marian de Smit. Maximaal 10 deelnemers. Deelnameprijs €5 (inclusief materiaal)Viltschilderij maken: Met kleurige plukken wol, warm water en zeep, maak je een viltschilderijPapier scheppen: Je schept met een zeefje velletjes papier uit een grote bak met pulp. Je kunt je vel papier versieren met alles wat je leuk vindt Een foto van jezelf (wel meebrengen), boomblad, confetti enz.
----------
om 19.30 uur Boeket binden voor volwassenen door Maaike Wisse. Maximaal 10 deelnemers. Deelnameprijs €10 (inclusief materiaal)Op deze avond leert u de kunst van het korenschoof binden. Met hulp gaat u aan het eind van de avond met een eigen mooi gemaakt boeket naar huis.

Sportieve workshops herfstvakantie:
Twirling: om 13.00 en 14.00 uur
Twirlen is een combinatie van turnen, ballet, ritmische gymnastiek en diverse vormen van dans. Het is een sport voor jongens en meisjes die altijd wordt uitgevoerd met een 'baton' (het stokje). Deze sport wordt zowel in groepsverband als individueel beoefend. Tijdens de workshop ervaar je dat er eindeloos veel mogelijk is binnen het twirling. Nieuwsgierig? Ontdek hoe goed jij kunt twirlen! Twirlvereniging The Showgirls uit ’s-Heerenhoek verzorgt de workshop.
Handbal: om 13.00 en 14.00 uur
Handbal is een heel snelle en technische sport. Net als bij veel andere teamsporten is vrijlopen, passen, onderscheppen, verdedigen en schieten erg belangrijk. Handbalvereniging SV. Orion wil je graag bekend maken met deze sport. Voor de kinderen die woensdag 15 oktober meedoen aan het handbaltoernooi is het tevens een goede voorbereiding. Als je deze workshop hebt gevolgd heb je absoluut een stapje voor!

15 oktober 2008

S.V. Orion organiseert een handbaltoernooi voor basisschoolleerlingen van 9.00-17.00u in de Stenge te Heinkenszand.

Culturele Raad Borsele organiseert snuffelworkshops Creatief:
om 13.30 uur Schilderen met acryl op kunststof voor kinderen van 8 t/m 12 jaar door Meini van Bommel. Maximaal 12 deelnemers. Deelnameprijs €5 (inclusief materiaal)De kinderen gaan schilderen en het bijzondere is dat ze dit gaan doen met acryl op kunststof. Dit vraagt om een speciale aanpak. Na de uitleg en wat voorbeelden mogen de kinderen zelf gaan experimenteren waarbij Meini hen terzijde zal staan.
----------
om 19.30 uur Schilderen met acryl op doek voor volwassenen door Jacobi Bartels. Maximaal 12 deelnemers. Deelnameprijs €7,50 (inclusief materiaal)Onder leiding van Jacobi mogen de volwassenen zich uitleven met verf en kwast. Zij zal graag haar kennis, visie en ervaring met jullie delen.

Kinderfilmvoorstelling "Kapitein Rob en het geheim van Professor Lupardi" in de hervormde kerk te 's-Heer Abtskerke om 14.00u. Entree 2 euro.

16 oktober 2008

Culturele Raad Borsele organiseert snuffelworkshop Creatief:
om 19.30 uur Vilten voor volwassenen door Anneke van Dijk en Marian de Smit. Maximaal 10 deelnemers. Deelnameprijs €7,50 (inclusief materiaal)Je leert de basistechniek van het vilten. Uit de vele prachtige kleuren van de zachte merinoswol maak je een keuze. Er ontstaat een lap met een afmeting die gebruikt kan worden voor een bijzondere kraag, een kussenovertrek of iets naar eigen fantasie.

17 oktober 2008

Sportieve workshops herfstvakantie:
Rolstoelbasketbal: om 9.00, 10.00 en 11.00 uur
Al kun je vanuit een rolstoel natuurlijk niet springen of rennen: rolstoelbasketbal is evengoed een spectaculaire sport. Ze schieten driepunters van dezelfde afstand als de valide basketballers. Op vrijdag 17 oktober mag jij ervaren hoe het is om te basketballen vanuit een rolstoel. Rolstoelbasketbalvereniging RBVM uit Middelburg laat jou kennis maken met deze fantastische sport.

Street en Breakdance: om 9.00, 10.00 en 11.00 uur
Een populaire dansworkshop als deze betekent gegarandeerd spektakel. Voor zowel jongens als meiden zijn street en breakdance erg geschikt. Het is een coole manier van dansen op moderne muziek. Tijdens deze workshop kun jij kennis maken met deze sporten of juist laten zien hoe goed je het al beheerst! Wegens omstandigheden kan de vooraf aangekondigde workshop SportGames niet doorgaan.

KOM OP... voor jezelf! om 9.00, 10.00 en 11.00 uur
Zeg jij altijd wat jij wilt? Doe je soms iets tegen je zin? Hoe zeg je nou dat je iets niet wilt?
Op je sportvereniging of op het schoolplein ben je niet alleen. Andere kinderen komen naar jou toe, of je dat nu wilt of niet. Jij moet soms ook naar andere kinderen toe stappen. De ene keer is dat makkelijker dan de andere keer. In de sportzaal laat een trainer op een leuke manier zien hoe je iets duidelijk kunt maken. Misschien weet je na deze dag precies wat je kunt zeggen als je iets niet wilt of juist wel wilt! Vanwege het succes van vorig jaar kiest Borsele Beweegt ervoor deze workshop dit jaar weer aan te bieden. De workshop wordt verzorgd door SportZeeland, onderdeel weerbaarheid.

18 oktober 2008

19 oktober 2008

20 oktober 2008

21 oktober 2008

Seniorenraad Borsele organiseert 21 en 28 okt. en 4 nov. cursus "Ouder worden en financiën" over budgetteren en inkomensondersteunende maatregelen (21 en 28 okt 13.30u) en over overwaarde woning, schenken en testament op 4 nov (19.30u). Steeds in de Stenge te Heinkenszand. Aanmelden via het VrijwilligersHuis 311999 of via sen.raadborsele@zeelandnet.nl

22 oktober 2008

Opening Brede School 's-Heerenhoek:
15.30 uur Viering in de R.K. kerk, met aansluitend inzegening van de school.
15.00 uur Ontvangst met koffie in de gymzaal voor genodigden.
15.30 uur Officiële opening, door wethouder J. Zandee, (onderwijs) door middel van een zeer speciale en gevaarlijke stunt. Tevens bekendmaking van de naam van het nieuwe gebouw.
20.00 - 22.00 uur Bezichtiging van de school voor belangstellenden.

23 oktober 2008

Openbare vergadering van de Seniorenraad Borsele in het gemeentehuis om 09.30u. Insprekers tot uiterlijk 2 dagen van te voren aanmelden via 0113-311999.

24 oktober 2008

Opening Brede School 's-Heerenhoek:
9.30 - 11.30 uur Circusfeest peuters Dreumesland.
Vanaf 15.00 uur Circusprogramma groep 1 t/m 8.
Vanaf 19.00 uur Voorstelling in echte circustent, voor ouders en belangstellenden.

Ouderensociëteit Heinkenszand organiseert in de Fonteyne in Heinkenszand een Mossel/bingo. Aanvang 11.00u. Prijs € 17,00 voor leden, € 20,00 voor niet-leden, incl. 2 consumpties. Aanmelden bij mevr. Hoekman 0113-561450.

Concert van organiste Everarda Slabbekoorn met de sopraan Clara Lammers in de hervormde kerk te 's-Heer Abtskerke om 20.00u.

25 oktober 2008

Opening Brede School 's-Heerenhoek:
13.00 uur Rondgang fanfare met aansluitend om 13.30 uur officiële opening multi-speelkooi door wethouder De Bruijne (sport) met streetsurf-clinic, inclusief instructeur.
13.00 - 15.30 uur Bezichtiging en "open dag" voor belangstellenden.

Ontspanningsmiddag van de Zonnenbloem, afd.Borsele, in de Jeugdhoeve te 's-Heerenhoek. Aanvang 13.30u met o.a. een optreden van het koor "Flashback".

Jaarlijkse herdenking Baarland. Ieder jaar herdenkt de gemeente Borsele op 26 oktober de strijd die geleverd is voor de bevrijding van Zuid-Beveland. Deze datum valt dit jaar echter op zondag. Om een ieder in de gelegenheid te stellen om de herdenking bij te wonen, is besloten om de plechtigheid dit jaar op zaterdag 25 oktober te houden.
Programma: om 14.30 uur samenkomst bij partycentrum Scheldeoord. Daarna lopend naar het monument aan de zeedijk, waar namens het gemeentebestuur een krans gelegd wordt. Na afloop is er gelegenheid om bij Scheldeoord een kopje koffie te drinken. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Muziekuitvoering door fanfare St. Cecilia uit 's-Heerenhoek in de Jeugdhoeve om 20.00u. Bal na.

26 oktober 2008

De Vertelkring Midden-Zeeland, een groep schrijvers/vertellers die samenwerken onder de vlag van 't Kerkje van Ellesdiek, presenteert zich zondagmiddag 26 oktober tijdens haar jaarlijkse vertelmiddag. Er worden niet alleen verhalen verteld, maar ook is er muziek. Het mondharmonica orkest ‘De Krekels’ uit Westkapelle en Mooi Zeeland Zingt zullen enkele malen de verhalen afwisselen met een optreden. Diverse vertellers zullen een verhaal voor het voetlicht brengen, maar zeker Rachel van de Vrede uit Yerseke die haar boek ‘’t Kom aal hoed ee…’ zal presenteren. Het boek wordt uitgegeven door de kring ter gelegenheid van haar 80ste verjaardag eerder dit jaar. In de pauze is er een verloting. De entree deze middag, die om 14.30 uur begint, is gratis. Meer info: kerkje@ellesdiek.nl of 0113- 351317.

27 oktober 2008

28 oktober 2008

Seniorenraad Borsele organiseert 21 en 28 okt. en 4 nov. cursus "Ouder worden en financiën" over budgetteren en inkomensondersteunende maatregelen (21 en 28 okt 13.30u) en over overwaarde woning, schenken en testament op 4 nov (19.30u). Steeds in de Stenge te Heinkenszand. Aanmelden via het VrijwilligersHuis 311999 of via sen.raadborsele@zeelandnet.nl

29 oktober 2008

30 oktober 2008

Themabijeenkomst om 14.00u in dorpshuis "Ons Dorpsleven" te 's-Gravenpolder: "Hoe omgaan met iemand met een CVA" (Cerebraal Vasculair Accident is de medische term voor een beroerte, herseninfarct of hersenbloeding). Aanmelden via Steunpunt Vrijwilligers en Mantelzorg.

31 oktober 2008

Verkoop Unicef kaarten in de bibliotheek te Heinkenszand van 14.00-20.30u.

Terug naar kalender