Agenda juni 2007

Schaapsscheerdersfeest Nisse

evenementen doorgeven:  evenementenarchief

Culturele Raad Borsele, Gemeentelijke evenementen, gemeentelijke spreekuren.

De Stoomtrein Goes-Borsele. Klik hier voor de dienstregeling en andere actuele zaken.

t/m september tentoonstelling foto’s Zeeuwse landschappen en portretten van Rudy Visser, in De Jeugdhoeve in ’s-Heerenhoek. Dinsdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Van 2 juni tot 1 juli In galerie G achttien 88 (Oude polderdijk 2, Baarland) expositie van Petra Bouman (porselein) en Arie Dubbeldam (olieverven en pastels).
T/m 30 september buitenexpostie in galerie G achttien 88 (Oude polderdijk 2, Baarland). 'Buitenwerk' -12 kunstobjecten van 12 kunstenaars- heeft als thema: 'Vreemde vogels in 't hof'. Geopend op zaterdag en zondag van 12.00-17.00u.

Van 23 mei t/m 16 juni expositie Anja de Leeuw (schilderijen) en Wil Versluijs (gemengde technieken) in ’t Kunstuus te Heinkenszand.

20 juni t/m 14 juli expositie Ben Havemans (schilderijen) en Bets Bressers (keramiek) in ’t Kunstuus te Heinkenszand

t/m 24 juni overzichtstentoonstelling van de Zeeuwse kunstenaar Antoine Mes onder de titel ‘Te kust en te keur’ in 't Kerkje van Ellesdiek. Openingstijden: zaterdag- en zondagmiddag. Van 13.30 – 16.00 uur. De kunstenares is deze middagen zelf aanwezig. De entree is gratis.

1 juni 2007

Kermis in Ovezande

2 juni 2007

Kermis in Ovezande

Rommelmarkt Loodsen Van Oosten, Heinkenszandseweg 55 in Heinkenszand van 8.30 tot 12.00 uur. Opbrengsten t.b.v. diverse activiteiten PKN Kerk Heinkenszand.

Braderie in 's-Gravenpolder van 10.00-17.00u. Allerlei activiteiten (mountainbiketeam politie Goes, vrijmarkt etc) en heel veel kraampjes. Zie ook: www.s-gravenpolder.nl
Tevens rommelmarkt in ’s-Gravenpolder, georganiseerd door mannenkoor Elim uit ’s-Gravenpolder. De kramen van de rommelmarkt zijn te vinden op het eind van de Goessestraatweg bij de aansluiting naar de ’s-Gravenstraat waar die dag dus de braderie gehouden wordt! Voor meer informatie: www.mannenkoorelim.nl. De rommelmarkt is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur!

Open Dag Sloelijn tijdens de Dag van de Bouw. Van 10.00 uur tot 16.00 uur is de locatie opengesteld voor het publiek. Belangstellenden zijn van harte welkom in de keet aan het parkeerterrein van de Postweg te Arnemuiden, 50 meter naast het Frans Monument. De werkzaamheden zijn in januari 2006 gestart. Het eerste deel van het Kunstwerk over de A58 is reeds gestort. Naast diverse machines die tentoongesteld zullen worden zal er ook een presentatie worden gehouden. Er zijn vaklui aanwezig die al uw vragen kunnen beantwoorden. Voor de allerkleinsten is er een kleurwedstrijd en voor de jongens en de meisjes is er een montainbike wedstrijd.

Lenteconcert met drum- en brassband ‘Con Affezione’. Aanvang: 19.45 uur (zaal open om 19.15 uur). In ‘de Burcht’ in Kwadendamme. Gratis toegang.

2nd Popshop: Tripp, The Artemis, Grouse en According to you. Workshop 's middags (besloten) en optreden 's avonds (voor publiek toegankelijk) vanaf 20.00u in de Klomp te Ovezande.

3 juni 2007

Kermis in Ovezande.

28ste Ronde van Ovezande met uitgebreid programma wielrennen (van een dikke bandenwedstrijd tot en met de amateurs A en B), een klassieke solexrace en demonstraties met minimotoren. Programma van 12.00-17.10u. Na afloop wielerbal in caf;e de Zak.

In 't Kerkje van Ellesdiek te Ellewoutsdijk speelt de uit ’s-Heer Arendskerke afkomstige trompetist Rik Mol met zijn kwartet in ’t Kerkje van Ellesdiek. Rik Mol (22) begon op zijn achtste met trompet spelen. Hij was winnaar van het Prinses Christina concours 2004 en ook van de Yamaha Trumpet Contest in Berlijn en de European Trumpet Contest. Het kwartet bestaat verder uit Rob van Bavel, piano, Jeroen Vierdag, bas en Joost Patocka op drums.
Hij zal deze middag de nummers van een korte toelichting voorzien, zodat ook ongeschoolde jazzliefhebbers maximaal kunnen genieten. Het concert begint om 14.30 uur. De entree bedraagt € 8, - inclusief koffie/thee en een ellesdiekje. Reserveren is noodzakelijk. Meer info: 0113 - 35 13 17 of kerkje@ellesdiek.nl.

4 juni 2007

Kermis in Ovezande

De gemeente Borsele houdt een informatiebijeenkomst over de verbouwplannen van de brede school te Oudelande. Deze bijeenkomst vindt plaats in het dorpshuis D’n Ostpit aan de Vanderbijlparkstraat 1 in Oudelande en begint om 20.00 uur.
Het programma ziet er als volgt uit:
20.00 uur Openingswoord door wethouder Zandee.
20.15 uur Presentatie door E. van Kampen van Architectenbureau Rothuizen Van Doorn ’t Hooft over de verbouwplannen van de brede school (dorpshuis en school).
20.30 uur Presentatie door C. Woudenberg van de gemeente Borsele over de plannen voor de terreininrichting.
20.45 uur Wethouder Zandee: planning en gelegenheid tot het stellen van vragen.

5 juni 2007

6 juni 2007

7 juni 2007

Openbare raadsvergadering in 't Hof Stenevate, Stenevate 9A te Heinkenszand om 20.00 uur.

8 juni 2007

De Jongerenraad Movie Tour: voor 10 euro met de bus naar de film van 19.00 uur in bioscoop Cine City in Vlissingen. Kijk voor info en bustijden op www.jongerenraadborsele.nl.

9 juni 2007

Vrouwendag Westerscheldetunnel, een informatieve dag speciaal voor vrouwen. Ochtendsessie van 10.00 uur tot 13.00 uur en middagsessie van 13.00 uur tot 16.00 uur. Op de parkeerplaats bij het Tolplein van de Westerscheldetunnel. Voor informatie en registratie www.westerscheldetunnel.nl of telefoonnummer 0900-2358866.

Evenement voor nieuwe inwoners in Vlindertuin Berkenhof in Kwadendamme. De nieuwe inwoners kunnen zo de kennismaking met de gemeente combineren met een bezoek aan de prachtige Vlindertuin.
De Vlindertuin is een schitterende attractie voor jong en oud. Tijdens het evenement kunnen nieuwe inwoners deze tuin bezoeken én kennismaken met burgemeester en wethouders en met gemeenteraadsleden. Er zal allerlei informatie over de gemeente Borsele gegeven worden.

10 juni 2007

Jaarmarkt te 's-Heerenhoek. Gedurende de hele dag wordt er voor volwassenen en de jeugd een scala aan producten, diensten en vermaak geboden. De Jaarmarkt trekt ieder jaar veel publiek uit Zuid-Beveland en zelfs Walcheren. Aanwezige kramen: huishoudartikelen, speelgoed, kleding, stoffen/textiel, snacks/ versnaperingen, electronica, cosmetica en prullaria. Verder live muziek en diverse attracties voor de jeugd. Over het hele dorp vindt u ook de inmiddels alom bekende mobiele "bierkarren". Zie ook www.heerenhoek.nl.

11 juni 2007

12 juni 2007

Het college van B&W brengt een bezoek aan het dorp Heinkenszand. Het gekozen thema voor dit dorp is Over de Dijk III. Het werkbezoek vindt plaats in Ontmoetingscentrum De Stenge, Stengeplein 1 te Heinkenszand en begint om 20.00 uur.
Voorafgaand zal het college van burgemeester en wethouders met de dorpsraad Heinkenszand het dorp bezichtigen. Heeft u vragen over dit werkbezoek van het college van B&W, dan kunt u contact opnemen met Marian Toonen van de afdeling Bestuursondersteuning, telefoonnummer (0113) 238491, of e-mailen naar: jsmtoonen-weijsters@borsele.nl.

Discussie over biobrandstoffen in Zeeland in de raadszaal in Heinkenszand om 20.00 uur.
Centraal staan de kansen en bedreigingen voor biobrandstofprojecten in Zeeland. Twintig ondernemers, vertegenwoordigers van landbouw-, milieu en ontwikkelingsorganisaties, journalisten en politici bespreken de initiatieven op het gebied van biobrandstoffen in Zeeland en de bijdrage die ze kunnen leveren aan wereldwijde energie- en klimaatvraagstukken.

13 juni 2007

Nationale straatspeeldag in diverse kernen in de gemeente Borsele.

Bambini toer naar Vlissingen.
Met de Bambini Tour kun je voor 10 euro met de bus mee en de hele middag spelen bij speelcircus Bambini in Vlissingen, de grootste overdekte speeltuin van Zeeland met 6 glijbanen, ballenbakken, kabelbanen, computerspelletjes, trampolines, het fietsparcours, de rodelbaan, de kinderbios, lachspiegels en reuzenlego. Als je dorst krijgt dan kun je ook nog eens zoveel Ranja drinken als je maar wilt. Hier hoeft niet extra voor te worden betaald. Voor 5 euro per persoon mag je ook je ouders (of een andere begeleider) meenemen die dan gezellig met elkaar koffie kunnen drinken. Meer info en aanmelden op www.jongerenraadborsele.nl.

Kameropera Bestevaer over Michiel de Ruyter om 20.00u in dorpshuis de Burcht te Kwadendamme.

Informatiebijeenkomst voor de inwoners van Ovezande in dorpshuis het Trefpunt, aanvang 20.00 uur over het Masterplan Ovezande en de woninguitbreiding ‘Plataanweg-Noordwest’.

14 juni 2007

Grofvuil ophaalroute.

Kermis in Nieuwdorp

15 juni 2007

Kermis in Nieuwdorp

Van 13.00 tot 20.00 uur: BOEKEN & KUNST & CURIOSA markt met diverse muzikale optredens te Nisse.
Vanaf 19.30u boomballenavond met als start een dansles, een dansinitiatie op z’n Vlaams met professioneel lerares Leen Devijver uit België. Daarna boomballen met folkgroep Triple-X, ook van Vlaamse bodem. Dansen in een lijn, in een cirkel, in paren of alleen.

Vanaf 19.30 uur klompenrace aan de Ring te Nieuwdorp. Tussen de races demonstraties.

16 juni 2007

Kermis in Nieuwdorp

Traditioneel op de derde zaterdag in juni is er het schaapscheerdersfeest in Nisse. Aanvang 10:00 Einde 17:00
Het dorpsplein en de kasteelweide in dit historische plaatsje worden omgetoverd tot een grote folkloristische markt, waar naast tal van natuur- en milieuorganisaties, ambachtelijke en folkloristische activiteiten worden gepresenteerd. Centraal staat natuurlijk het scheren van de schapen van de kudde. Meer info.

Benefiet(s)dag in Ovezande voor Cambodja. Fietsen kosten in Cambodja maar 40 euro. Fancy fair en barbecue in de pastorietuin van de rk-kerk aan de Hoofdstraat in Ovezande om zoveel mogelijk van die fietsen te kunnen kopen. Ze zijn bestemd voor aids-kinderen om naar school te kunnen. De schooltjes zijn opgezet door het Don Bosco Children Fund van Hector en Ellen Loontjens uit Driewegen. Zij zijn ook in Ovezande. De actiedag begint om 14.30 uur met een taartenbakwedstrijd. Er zijn tal van kinderspelen, een informatiemarkt en loterij. Om 17.30 uur begint een dorpsbarbecue. De deelname kost 12,50 euro voor het goede doel.

Wielrennen: Delta Profronde (UCI 1.2 profs) met doortocht op diverse plaatsen in de gemeente Borsele.

Marco live in café de Drie te Heinkenszand vanaf 21.00u.

17 juni 2007

18 juni 2007

19 juni 2007

SPORTPL@CE2B van 15.45-17.15 uur, schoolplein De Regenboog in Hoedekenskerke

Avondwandeling Bloeiende Bloemdijken. Aanvang 19:30 uur Einde 21:30 uur. Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Zeeuwse Schaapskudde en Natuurmonumenten.

20 juni 2007

Kinderen tussen 4 en 9 jaar kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur leren vilten met wol van de Zeeuwse schaapskudde. Hun ouders mogen dan in het bezoekerscentrum in Heinkenszand leren spinnen.
Aanmelden is noodzakelijk in verband met de ruimte en het aantal spinnenwielen. Dat kan via: 0113-655268 of mieke.tinge@hetnet.nl.

Borsele Beweegt organiseert de Borselse voorronden voor het Zeeuws Kampioenschap panna-voetbal. Deze voorronden vinden van 14.00 tot 17.00 uur plaats op de sportvelden aan de Dorpsstraat in Heinkenszand. Bij slecht weer wijken we uit naar sporthal De Stenge.

21 juni 2007

SPORTPL@CE2B van donderdag 21 juni 2007, 15.30-17.00 uur, schoolplein De Linden in Nisse

22 juni 2007

23 juni 2007

Reünie CBS de Wegwijzer te Heinkenszand. De Wegwijzer bestaat 100 jaar! Het 100-jarig bestaan van onze school, die vroeger de School met den Bijbel heette. Een grote reünie moet er voor zorgen dat velen samen op een feestelijke dag herinneringen kunnen ophalen aan hun schooltijd. Meer info op: http://www.wegwijzerheinkenszand.nl/100jaar

18e editie van de LTV-mannendag. Voor leden van LTV en introducees. Programma met o.a. tennistoernooi, darttoernooi en penaltyschieten. Start om 10.00 uur, finales rond 20.00 uur. Vanaf 14.00 programma voor de jeugd. Aan de Korenweg in Lewedorp.

24 juni 2007

25 juni 2007

26 juni 2007

Gezellige fietstocht voor Borselse senioren. De fietstocht is ongeveer 30 kilometer lang en is uitgezet door de werkgroep Fietsen van de Seniorenraad Borsele. De route voert langs mooie dijken en binnenweggetjes van ’s-Gravenpolder naar Ellewoutsdijk. Daar kan men de meegebrachte lunch opeten. Na de lunch staat er een bezoek aan het historische Fort Ellewoutsdijk op het programma. Langs een mooie route wordt daarna naar Nisse gereden waar nog een stop is ingelast. Het eindpunt van de route is wederom in ’s-Gravenpolder.
Inschrijven tussen 10.30 en 11.00 uur in Dorpshuis Ons Dorpsleven te ’s-Gravenpolder. Kosten voor deelname zijn € 3,50 p.p. inclusief twee consumpties.

SPORTPL@CE2B van 15.30-17.00 uur, schoolplein ’t Opstapje in Driewegen.

Openbare raadsvergadering in 't Hof Stenevate, Stenevate 9A te Heinkenszand om 20.00 uur.

27 juni 2007

SPORTPL@CE2B van 13.00-14.30 uur, schoolplein De Linden in Ellewoutsdijk en
15.00-16.30 uur, schoolplein De Zandplaat in Ovezande

28 juni 2007

SPORTPL@CE2B van 15.45-17.00 uur, schoolplein Franck van Borssele in Borssele

Openbare raadsvergadering in 't Hof Stenevate, Stenevate 9A te Heinkenszand om 20.00 uur.

29 juni 2007

Kermis in Kwadendamme

30 juni 2007

Kermis in Kwadendamme

SV Borssele organiseert weer de Borssele tocht. Deze wandel- en fietstocht voert langs mooie dijken. De afstanden zijn 5-10-15-25 km. Start vanaf 9.00 tot 13.00uur. De 25 km tot 11.00uur. Het inschrijfgeld is 2.50 euro.

Clinic door de olympische doelschutters Wietse v. Alten en Pieter Custers, ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de sportaccommodatie handboogsport in Ovezande, Landweg 2 in Ovezande.

Terug naar kalender