Agenda mei 2006

Straatfestival Ovezande

evenementen doorgeven:  evenementenarchief

Gemeentelijke evenementen, gemeentelijke spreekuren.

T/m 20 mei exposeren Marian Aerssens (gemengde technieken) en Lia Koenen (keramiek) in galerie 't KUNSTUUS te Heinkenszand.
Van 24 mei t/m 17 juni expositie Jacolien Nelis (schilderijen) en Hanna Bolier (keramiek) in 't KUNSTUUS te Heinkenszand.

De Stoomtrein rijdt weer. Klik hier voor de dienstregeling en andere actuele zaken.

In 't Kerkje van Ellesdiek in Ellewoutsdijk zijn vanaf zondagmiddag 30 april schilderijen te zien van de Leidse schilder Janus Nuiten. Nuiten (1929) liet zich in zijn jonge jaren inspireren door het Zeeuwse landschap. Hij maakte veel schetsen, die hij uitwerkt tot abstracte, impressionistische landschappen waarin het licht een centrale rol speelt. Zijn werken uit de jaren vijftig en zestig worden nu geëxposeerd onder de titel 'Thuiskeer in Zeeland'. De expositie loopt tot en met juni. De kerk is open op zaterdagen en zondagen van 13.30 to 16 uur.

Zeeland in de bibliobus:
Vanaf 18 april staat de bibliobus zes weken lang in het teken van Zeeland. In samenwerking met het Zeeuws Documentatie Centrum van de Zeeuwse Bibliotheek zijn foto's uit het archief te bekijken, wordt een powerpoint-presentatie op de pc gegeven en zijn extra veel Zeeuwse boeken te leen.

Tot 14 juni expositie in de bibliotheek 's-Gravenpolder van maritieme schilderijen van Pieter Boer uit Vrouwenpolder. Pieter Boer voelt zich vooral verbonden met de romantici uit de 19 de en de impressionisten uit de 20 ste eeuw. De werken zijn vervaardigd in olie, aquarel en gouache.

Iedere laatste donderdag van de maand Bingo in verenigingsgebouw Vijverzicht. Aanvang 19.30 uur. Plein 3, Borssele. Voor meer informatie: telefoonnummer (0113) 351729.

1 mei 2006

2 mei 2006

3 mei 2006

4 mei 2006

Dodenherdenking. Programma:
19.30 uur ontvangst gasten in De Stenge in Heinkenszand. 19.50 uur te voet naar de plaquette achter de Rabobank. 19.57 uur voorlezen memorandum ‘wie we herdenken', aansluitend blazen Taptoe. 20.00-20.02 uur twee minuten stilte. 20.02 uur zingen 1e en 6e couplet Wilhelmus, aansluitend toespraak door de burgemeester met daarna onder begeleiding van koraalmuziek kranslegging namens B & W, gemeenteraad, Vereniging Militairen Oud Indiëgangers, Comité Ontvangst Schotse Oudstrijders, overige gasten kunnen bloemen leggen, als afsluiting is er in De Stenge gelegenheid tot napraten.

5 mei 2006

Omloop van Borsele, wedstrijd uit de internationale kalender van de UCI. Wielerwedstrijden voor vrouwen, nieuwelingen, junioren, nieuwelingen-meisjes en junior-vrouwen.

Avondruilbeurs (munten, oude ansichten, postzegels enz.) om 18.30u in de Goede Verwachting te Lewedorp.

6 mei 2006

Omloop van Borsele, wedstrijd uit de internationale kalender van de UCI. Wielerwedstrijden voor vrouwen, nieuwelingen, junioren, nieuwelingen-meisjes en junior-vrouwen. Vanaf 11.15u Nieuwelingen heren. Vanaf 14.45u Vrouwen Elite.

Meidoornlopen in Nisse: vanaf 12.00u wandeltocht (5 km) en fietstocht (25 km). Inschrijven alle onderdelen vanaf 12.00u in het Dorpshuis te Nisse.
14.15u Snoepzakloop voor de jeugd. 14.30u Korte meidoornloop (1500m). 15.00u Meidoornloop (7,5 of 15km).Org. De Zaklopers.

7 mei 2006

Omloop van Borsele, wedstrijd uit de internationale kalender van de UCI. Wielerwedstrijden voor vrouwen, nieuwelingen, junioren, nieuwelingen-meisjes en junior-vrouwen. Vandaag Junior Vrouwen, Nieuwelingen vrouwen en Junior Heren.

8 mei 2006

Doe mee aan de cursus Blessurepreventie. Evenals voorgaande jaren organiseert Borsele Beweegt, in samenwerking met SportZeeland en de gemeenten Goes, Kapelle en Reimerswaal, ook dit jaar een aantal cursussen/themabijeenkomsten voor vrijwilligers van sportverenigingen.
Eén van de al geplande cursussen is de cursus Blessurepreventie. Deze cursus, bestaande uit twee dagdelen, vindt plaats vandaag en maandag 22 mei aanstaande in De Stenge te Heinkenszand. De cursus begint om 19.30 uur en is rond 22.00 uur afgelopen. Deelname is gratis.
De cursus wordt verzorgd door Anton Engels. Hij verzorgde in de gemeente Borsele reeds eerder de cursus EHBSO en de cursus Tapen en Bandageren. Hoewel een EHBO-diploma niet vereist is, is enige voorkennis van EHBO / EHBSO wel gewenst.

9 mei 2006

10 mei 2006

Kinderkoopavond bij de DA-drogist, Dorpsstraat 56 te Heinkenszand met leuke moederdagkoopjes en voor ieder kind een verrassingstas.

11 mei 2006

12 mei 2006

Movie tour van de Jongerenraad Borsele. Zie nieuwsartikel.

14e Bluesfestival Kwadendamme, tent sportveld, aanvang 19.00 uur m.m.v. The Electrophonics (NL) Nigel Mack & Blues Attack (CAN) Candye Kane (USA) The Mama's Boys (USA). Info: www.pedaal.nl

Optreden Musica Cordes om 20.00 uur in de kerk te 's-Heer Abtskerke

Weekend van de Amateurkunst. Het Weekend is bedoeld om aan amateurs die zich actief bezig houden met allerlei vormen van kunst en cultuur, de gelegenheid te geven zich te presenteren aan een breed publiek.
Het weekend wordt vandaag geopend in 't Kerkje van Ellesdiek met een optreden van GOV (Goese Operette Vereniging) die verschillende liedjes ten gehore zal brengen uit musicals en operettes. Ook zal er een verhaal in het Zeeuws worden verteld door Ria Hoogesteger en zullen er enige jongeren optreden die hebben mee gedaan aan Classic Fever. Organisatie: Culturele Raad Borsele, Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand (inschrijven tot 15 februari a.s. of via cultureleraad@borsele.nl). Telefonische informatie kunt u krijgen bij Rinus Knuit, telefoonnummer (0113) 238321.

13 mei 2006

Moederdagactie van de Winbela te Heinkenszand. Leuke kado's in alle winkels en speciale moederdagaanbiedingen en een mooie roos voor iedere klant.

Rommelmarkt Luctor'88 Sportvelden Heinkenszand vanaf 9.00 uur. Op 6 mei worden de spullen voor de rommelmarkt bij u opgehaald.

Grote actie- en rommelmarkt te 's-Gravenpolder ten bate van de verbouwing Elimkerk. Locatie: plein koningin Julianaschool aan de Hazelaarstraat 5.

Rommelmarkt rond de N.H. kerk te Baarland van 9.30-12.30u ten bate van de restauratie van het regenbakhuisje van de kerk.

Tweehands speelgoedbeurs in het Dorpshuis te Oudelande van 10.00-12.00u. Een deel van de opbrengst is voor nieuw speelgoed voor de peuterspeelzaal.

Lentefair op werk- leerboerderij De Akkerwinde, Lageweg 6 Nisse. Tijd: 11.00-16.00 uur. Meer informatie bij Marjo Boonman-Geijs (telefoonnummer 0113-351144).

1e editie Tunnel Trofee.
Recreatief voetbaltoernooi waarin (lagere) elftallen uit de tunnelgemeenten Borsele en Terneuzen strijden om de Tunnel Trofee, teneinde te komen tot een nauwere sportieve samenwerking tussen bovengenoemde gemeenten, die sinds 15 maart 2003 met elkaar verbonden zijn door de opening van de Westerscheldetunnel.
Het toernooi wordt verdeeld over twee categorieën:
Aan categorie I mogen de teams meedoen die in de 4 e en 5 e standaard klasse uitkomen evenals de teams die spelen in de 2 e en 3 e reserve klasse. De wedstrijden worden gespeeld in Hoek. Naast teams uit Borssele en Hoek nemen ook teams uit Nieuwdorp, Hoedekenskerke, Heinkenszand, Driewegen en Philippine deel. De wedstrijden in Hoek starten om 15.00 uur.
In categorie II spelen de teams die in de 4 e, 5 e en 6 e reserve klasse uitkomen. Alle teams, zowel zaterdag als zondag, die voldoen aan de eisen zoals hierboven gesteld zijn uitgenodigd voor de Tunnel Trofee. Ook in deze categorie nemen teams uit Borssele, Hoek, Heinkenszand, Driewegen en Nieuwdorp deel. De wedstrijden in Borssele gaan om 11.00 uur van start.  

Rommelmarkt op de Witte Hoeve te Ovezande van 12.00-17.00u in Bloemenstraat 37. De opbrengst is voor Stichting Hulp platteland van South-Nyanza in Kenia.

Stichting de Zeeuwse Schaapskudde organiseert om 13:30 uur wandeling naar de bloeiende meidoorns. Vertrek naar het heggengebied vVanaf het bezoekerscentrum, Nieuwekamerseweg 3, Heinkenszand.

14e Bluesfestival Kwadendamme, tent sportveld, aanvang 13.30 uur m.m.v. T-Bird Rhythm (NL) Monster Mike Welch (USA), Jenny Kerr (USA), Tony Vega Band (USA), Mojo Buford (USA) The Juke Joints (NL) + special guest, Tineke Schoemaker (Barrelhouse), Fernando Noronha (Braz), Catfish (NL) Stinky Lou & the Goon Mat (FR). Info: www.pedaal.nl

Van 14.00-16.00u excursie naar voormailg Slot Nisse langs de kasteeltuin, vliedberg, kasteelhoeve, kasteelwei en oude restanten. Start aan Dorpsplein 25 te Nisse. Aanmelden via Stichting Landschapsbeheer Zeeland: 0113-230936 of info@slz.landschapsbeheer.nl

Weekend van de Amateurkunst. Het Weekend is bedoeld om aan amateurs die zich actief bezig houden met allerlei vormen van kunst en cultuur, de gelegenheid te geven zich te presenteren aan een breed publiek.
Met de Stoomtrein Goes Borsele kunt u een bezoek brengen aan activiteiten op meerdere locaties, te weten: de Vlindertuin aan het Langeweegje, een tent bij de eindpuntvoorziening van de stoomtrein te Hoedekenskerke en de N.H. kerk te Hoedekenskerke. De stoomtrein vertrekt om 11.00, 12.00 en 14.00 uur vanuit Goes. De kaartjes voor deze speciale Amateurkunststoomtrein zijn te koop voor de helft van de normale prijs. Kaartjes voor gezelschappen van meer dan 10 personen kunnen worden gereserveerd op telefoonnummer (0113) 270705. Daarnaast zijn er op beide dagen voldoende kaartjes te koop op het perron van de SGB in Goes.
U kunt de activiteiten natuurlijk ook bezoeken te voet, per fiets of per auto.

Optredens van poppentheater Papillion, Siska Gheeraert (een vertelster uit het Vlaamse Veurne), de zangkoren Jubilate Deo, Cadans, het Zuid-Bevelands Dameskoor en de Happy Voices, de vertellers van Zeeuwse verhalen Jo Koeman, Johan de Dreu en Joke van den Bosch, fanfare Con Amore en de djembé-groep Rondomtrom. Ook worden er de hele dag babbelaars gebakken door de groep Mooi Zeeland. Organisatie: Culturele Raad Borsele, Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand (inschrijven tot 15 februari a.s. of via cultureleraad@borsele.nl). Telefonische informatie kunt u krijgen bij Rinus Knuit, telefoonnummer (0113) 238321.

In de tent te Hoedekenskerke worden ook de schilderijen geëxposeerd die gemaakt zijn in het kader van ‘Schilder een wens' van de Jongerenraad Borsele. Daarnaast is er in dezelfde tent een foto-expositie te zien rondom het thema ‘Stoomtrein'.

Optredens jongerenbands in tent Hoedekenskerke.
In het kader van het Weekend Amateurkunst komen ook een viertal jongerenbands aan bod. In een tent bij de Eindpuntvoorziening van de Stoomtrein Goes – Borsele aan de Waardweg te Hoedekenskerke de volgende bands optreden:
Conspiracy:: dit is een rock/metalband die sinds augustus 2005 bestaat
Tepid Decoys: zij maken muziek in de stijl van Rock 'n Roll, 60's / 70's; muziek met een Led Zeppelin ‘touch'
DjaZaRhoo: deze groep maakt muziek door meerdere stijlen met elkaar te combineren
Tinus and the GAG reflex: zij spelen muziek met cabaretinvloeden.
Dit WAK-minifestival begint om 20.00 uur en is rond 23.00 uur afgelopen. De toegang is gratis.

14 mei 2006

Weekend van de Amateurkunst. Het Weekend is bedoeld om aan amateurs die zich actief bezig houden met allerlei vormen van kunst en cultuur, de gelegenheid te geven zich te presenteren aan een breed publiek.
Met de Stoomtrein Goes Borsele kunt u een bezoek brengen aan activiteiten op meerdere locaties, te weten: de Vlindertuin aan het Langeweegje, een tent bij de eindpuntvoorziening van de stoomtrein te Hoedekenskerke en de N.H. kerk te Hoedekenskerke. De stoomtrein vertrekt om 11.00, 12.00 en 14.00 uur vanuit Goes. De kaartjes voor deze speciale Amateurkunststoomtrein zijn te koop voor de helft van de normale prijs. Kaartjes voor gezelschappen van meer dan 10 personen kunnen worden gereserveerd op telefoonnummer (0113) 270705. Daarnaast zijn er op beide dagen voldoende kaartjes te koop op het perron van de SGB in Goes.
U kunt de activiteiten natuurlijk ook bezoeken te voet, per fiets of per auto.

Optredens van poppentheater Papillion, volksdansgroep de Babbelaars, Viviane D'hondt (een vertelster uit de zustergemeente Diksmuide), de muziekkorpsen Pr. Juliana en St. Ceacilia, de cabaretgroep Domino, de Goose City Singers en de djembé-groep Rondomtrom. Organisatie: Culturele Raad Borsele, Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand (inschrijven tot 15 februari a.s. of via cultureleraad@borsele.nl). Telefonische informatie kunt u krijgen bij Rinus Knuit, telefoonnummer (0113) 238321.

In de tent te Hoedekenskerke worden ook de schilderijen geëxposeerd die gemaakt zijn in het kader van ‘Schilder een wens' van de Jongerenraad Borsele. Daarnaast is er in dezelfde tent een foto-expositie te zien rondom het thema ‘Stoomtrein'.

15 mei 2006

Avondvierdaagse te Ovezande. Inschrijven vanaf 17.30u in het Dorpshuis. Voorinschrijven 11 mei 18.30-20.00u. Start elke avond tussen 18.00-19.00u vanuit het dorpshuis Trefpunt. Startgeld € 2,50 p.p.

16 mei 2006

Avondvierdaagse te Ovezande.

17 mei 2006

Avondvierdaagse te Ovezande.

18 mei 2006

Jaarlijkse Schoolsport Olympiade voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de Borselse basisscholen. Ook dit jaar vindt de Schoolsport Olympiade plaats op de sportvelden van s.v. Apollo '69 in 's-Gravenpolder. Het thema is dit jaar ‘Spel zonder grenzen', naar het gelijknamige tv-spel dat in de jaren '80 op de buis was te zien. Menig groepsleerkracht zal zich dit nog weten te herinneren. In totaal gaan 462 leerlingen, afkomstig van 19 Borselse basisscholen en verdeeld in 44 teams, de sportieve strijd met elkaar aan.

Jopie en Jan Minnaard is te gast in de bibliotheek te Heinkenszand. Jopie zal Zeeuwse verhalen vertellen en Jan zal hierover wetenswaardigheden vertellen. Aanvang 14.00u. Vooraf kaarten afhalen in beide bibliotheken.

Avondvierdaagse te Ovezande.

19 mei 2006

Avondvierdaagse te Ovezande.

20 mei 2006

Grote overdekte rommelmarkt in Heinkenszand. De organisatie is in handen van de Protestantse Gemeente Heinkenszand. De rommelmarkt wordt gehouden in de bedrijfsgebouwen aan de Heinkenszandseweg 55/hoek Dorpsstraat. Naast een grote hoeveelheid tweedehands spullen is er een Rad van Avontuur, een boekenmarkt en een verkoop van plantjes.
Verder is er een gebakkraam, terwijl men op het terras kan genieten van een kopje koffie met een heerlijke wafel. De opbrengst komt ten goede aan de PKN Kerk Heinkenszand, Roemenië groep, Kerk in actie en The Key Singers. Het begint om 08.30 uur. Tussendoor verkoop bij opbod. De rommelmarkt duurt tot 12.00 uur.

Jaarlijkse kleding inzamelingsactie Dorcas de Bevelanden van 9.00-11.30u in de Koningin Julianaschool aan de Hzelaarstraat 5 te 's-Gravenpolder.

Rommelmarkt bij 'de Griend' te Hoedekenskerke. Aanvang: 10.00 uur tot 12.30 uur. Organisatie: buurtvereniging 'Klaver Drie'.

Open dag bij schapenbedrijf De Zwaakse Weel te Kwadendamme (Siguitsedijk 15) van 10.30-17.00u. Schapen scheren, schapen drijven met border collies. Proverijen met kaas en melk en optreden klederdrachtgroep 'Mooi Zeeland'.

Wielerwedstrijd te 's-Gravenpolder. Org. Trimbelangen Midden-Zeeland (TMZ).

Jubileumuitvoering ter ere van het 60-jarig bestaan van S.V. Atlas. Aanvang 19.00 uur, zaal open vanaf 18.30 uur in de sporthal van De Stenge in Heinkenszand.

Gratis Lenteconcert Drum- en Brassband ‘Con Affezione', in de Burcht in Kwadendamme. Aanvang: 19.45 uur.

21 mei 2006

Oecumenische bijeenkomst in 't Zeeuws in 't Kerkje van Ellesdiek. Aanvang 14.30 uur.

22 mei 2006

Doe mee aan de cursus Blessurepreventie. Evenals voorgaande jaren organiseert Borsele Beweegt, in samenwerking met SportZeeland en de gemeenten Goes, Kapelle en Reimerswaal, ook dit jaar een aantal cursussen/themabijeenkomsten voor vrijwilligers van sportverenigingen.
Eén van de al geplande cursussen is de cursus Blessurepreventie. Deze cursus, bestaande uit twee dagdelen, vindt plaats op maandag 8 mei en vandaag in De Stenge te Heinkenszand. De cursus begint om 19.30 uur en is rond 22.00 uur afgelopen. Deelname is gratis.
De cursus wordt verzorgd door Anton Engels. Hij verzorgde in de gemeente Borsele reeds eerder de cursus EHBSO en de cursus Tapen en Bandageren. Hoewel een EHBO-diploma niet vereist is, is enige voorkennis van EHBO / EHBSO wel gewenst.

23 mei 2006

24 mei 2006

Introductie Nordic walking

25 mei 2006
Hemelvaartsdag

Klomppop op Hemelvaartsdag.
Locatie: 2 tenten op sportpark aan de Nieuwstraat te Ovezande. Aanvang: 11.00 uur, einde: 01.00 uur. Entree: €13 VKK - €17 kassa. Gratis pendelbus vanaf Goes NS.
Programma: Ellen ten Damme, Mark Foggo Skasters , Behave, Matt Schofield (uk), El Guapo Stuntteam, Powervice , McQueen (uk), 4ManBob (nz), Flavour, Outsmarted, Grouse, Magic Circus, XtortioN, According to You, winnaar 2ndInfluenz. Meer info.

Sporen naar het verleden.
In het openlucht-spoorwegmuseum van Zeeland, in Goes, keert u terug in de tijd. Enkele stokoude stoomlocomotieven en rijtuigen passeren de revue en bieden u de gelegenheid om een prachtige reis te maken door het Nationaal Landschap van Zuidwest-Zeeland. Rondom de werkplaats ziet u oude ambachten en vele vrijwilligers in klederdracht die dit spoorwegmuseum levendig houden. Geniet de hele dag met het hele gezin van dit fascinerende evenement!
Openingstijden: alle dagen van 10:00 tot 18:00 uur.
Toegang: dagkaart voor toegang tot het museumterrein in Goes en onbeperkt reizen met de stoomtreinen: volwassenen 10 euro en kinderen (t/m 12 jaar) 5 euro. Bereikbaarheid: op loopafstand van het NS-station.
Gratis parkeerplaats bij het museumterrein in Goes, te bereiken via de Albert Plesmanweg (industriegebied De Poel I)
Voor meer informatie: www.destoomtrein.nl of (0113) 270 705.

26 mei 2006

Sporen naar het verleden.
In het openlucht-spoorwegmuseum van Zeeland, in Goes, keert u terug in de tijd. Enkele stokoude stoomlocomotieven en rijtuigen passeren de revue en bieden u de gelegenheid om een prachtige reis te maken door het Nationaal Landschap van Zuidwest-Zeeland. Rondom de werkplaats ziet u oude ambachten en vele vrijwilligers in klederdracht die dit spoorwegmuseum levendig houden. Geniet de hele dag met het hele gezin van dit fascinerende evenement!
Openingstijden: alle dagen van 10:00 tot 18:00 uur.
Toegang: dagkaart voor toegang tot het museumterrein in Goes en onbeperkt reizen met de stoomtreinen: volwassenen 10 euro en kinderen (t/m 12 jaar) 5 euro. Bereikbaarheid: op loopafstand van het NS-station.
Gratis parkeerplaats bij het museumterrein in Goes, te bereiken via de Albert Plesmanweg (industriegebied De Poel I)
Voor meer informatie: www.destoomtrein.nl of (0113) 270 705.

Bedrijventoernooi Luctor'88/Schipper-OAZ op de sportvelden Heinkenszand aanvang 17.00 uur. Ca. 30 bedrijven strijden om de wisselbeker. Finale om 20.00u. Om 19.00u lezing van Marty Verkammen over het voetbalmuseum in Middelburg. Afsluitend drive-in show.

27 mei 2006

Zwartebessendag Een fietstocht van ca. 35 kilometer door de Zak van Zuid-Beveland langs de vele zwartebessenvelden, met de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan bedrijven die zwartebessen telen en/of verwerken. Diverse stoppunten, o.a. de Schaapskooi en zwarte bessenteeltbedrijven. De start en finish van de route zijn dit jaar in de Dorpsstraat in Heinkenszand,waar nog meer activiteiten worden georganiseerd, ook voor niet-fietsers. Er kan tussen 10.00 en 13.00 uur gestart worden. De routes zijn die dag te koop voor € 3,00. Zie ook www.zwartebessen.nl.

3e DELTA TRUCKROLL MIDDEN-ZEELAND in de ZEELANDHALLEN TE GOES voor de gehandicaptenrit Zuid-Beveland (www.truckrunzuidbeveland.nl). Deelname van ca. 200 trucks rijden een mooi parcours door Zuid-Beveland.

Sporen naar het verleden.
In het openlucht-spoorwegmuseum van Zeeland, in Goes, keert u terug in de tijd. Enkele stokoude stoomlocomotieven en rijtuigen passeren de revue en bieden u de gelegenheid om een prachtige reis te maken door het Nationaal Landschap van Zuidwest-Zeeland. Rondom de werkplaats ziet u oude ambachten en vele vrijwilligers in klederdracht die dit spoorwegmuseum levendig houden. Geniet de hele dag met het hele gezin van dit fascinerende evenement!
Openingstijden: alle dagen van 10:00 tot 18:00 uur.
Toegang: dagkaart voor toegang tot het museumterrein in Goes en onbeperkt reizen met de stoomtreinen: volwassenen 10 euro en kinderen (t/m 12 jaar) 5 euro. Bereikbaarheid: op loopafstand van het NS-station.
Gratis parkeerplaats bij het museumterrein in Goes, te bereiken via de Albert Plesmanweg (industriegebied De Poel I)
Voor meer informatie: www.destoomtrein.nl of (0113) 270 705.

Nationale verteldagen in 't Kerkje van Ellesdiek en in de Beeldentuin te Ellewoutsdijk. Tevens tentoonstelling Janus Nuiten. Open middag vanwege de schilderijententoonstelling met werk van de Leidse schilder Janus Nuiten. Nuiten liet zich in zijn jonge jaren sterk inspireren door het Zeeuwse landschap. Hij maakte tal van schetsen die hij later uitwerkte tot overwegend abstracte, impressionistische landschappen, waarin het licht een sterke rol speelt. Onder de titel ‘Thuiskeer naar Zeeland” wordt dit werk nu geëxposeerd. 't Kerkje is geopend tussen 13.30 en 16.00 uur. De toegang is gratis.

Brandweer Borssele houdt open dag. De brandweergroep in Borssele betrok in maart de splinternieuwe kazerne. Inmiddels zijn ze helemaal thuis op deze brandweerpost. Het programma is van begin tot einde gevuld met actie!
De dag begint ‘s morgens om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen bij de kazerne (Quistenburg 3) kijken naar demonstraties op het gebied van hulpverlening. Hieraan doet naast de brandweer ook de ambulancedienst mee. Op de open dag is een opvallend blusvoertuig (crashtender) van de vliegbasis Woensdrecht aanwezig en die wordt tevens betrokken bij de diverse demo's. Jongeren kunnen zelf een straal van een brandweerwagen bedienen, er zijn leuke attenties en wie springen wil, kan tekeer gaan op een speciaal brandweerspringkussen. En wie wat van brandweerwaar wil kopen, kan terecht bij een van de kraampjes op de open dag. In de kazerne zelf kan een kijkje genomen worden en alle voertuigen zijn te bezichtigen. De getrainde en opgeleide brandweervrijwilligers geven informatie over het materieel en de kazerne. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich op de open dag aanmelden bij een van de brandweermensen.

28 mei 2006

Sporen naar het verleden.
In het openlucht-spoorwegmuseum van Zeeland, in Goes, keert u terug in de tijd. Enkele stokoude stoomlocomotieven en rijtuigen passeren de revue en bieden u de gelegenheid om een prachtige reis te maken door het Nationaal Landschap van Zuidwest-Zeeland. Rondom de werkplaats ziet u oude ambachten en vele vrijwilligers in klederdracht die dit spoorwegmuseum levendig houden. Geniet de hele dag met het hele gezin van dit fascinerende evenement!
Openingstijden: alle dagen van 10:00 tot 18:00 uur.
Toegang: dagkaart voor toegang tot het museumterrein in Goes en onbeperkt reizen met de stoomtreinen: volwassenen 10 euro en kinderen (t/m 12 jaar) 5 euro. Bereikbaarheid: op loopafstand van het NS-station.
Gratis parkeerplaats bij het museumterrein in Goes, te bereiken via de Albert Plesmanweg (industriegebied De Poel I)
Voor meer informatie: www.destoomtrein.nl of (0113) 270 705.

STRAATFESTIVAL OVEZANDE Locatie: Straten in het centrum van Ovezande en 2 tenten op het sportpark. Aanvang 11.00 uur, einde 23.00 uur. Entree 2 euro (kinderen tot 12 jaar gratis).
Theater (op straat en locatie): Hamish & Flamish (Blg), Lance Spring (uk), Arno Huibers, Frank Los, Jonas & Friends , Ruut van Hooft, Sam Shine, Basera, Daniel Oldaker (aus) e.a.
Concerten (in tenten): The Fabulous WannaBeatles, El Combo, The Shavers, Enge Buren, The Juke Joints, Surrender.
Meer info.

29 mei 2006

30 mei 2006

Werkbezoek ‘s- Gravenpolder 2006.
Het college van B&W brengt een bezoek aan ‘s- Gravenpolder. Het gekozen thema voor dit dorp is: Masterplan fase 2.
Het werkbezoek vindt plaats in het verenigingsgebouw Ons Dorpsleven en vangt aan om 20.00 uur. Voorafgaand zal het college van burgemeester en wethouders met de dorpsraad het dorp bezichtigen.
Heeft u vragen over dit werkbezoek dan kunt u contact opnemen met Marian Toonen van de afdeling Bestuursondersteuning, telefoonnummer (0113) 238491, emailadres: jsmtoonen-weijsters@borsele.nl

31 mei 2006

Muziektheatergezelschap GOV geeft een gratis concert in De Stenge in Heinkenszand om 19.30 uur. De dirigent is Hans Laureijn. Kaarten te bestellen via De Stenge.

Terug naar kalender